Primerjava XL in navadne HP kartuše

HP je trgupredstavil "XL" izvedbe nekaterih svojih najbolje prodajanih kartuš.Kakšna pa je sploh razlika med običajno in "XL" kartušo? V Sloprintumenimo, da je običajna kompatibilna kartuša bolj optimalno napolnjena kotoriginalna XL kartuša.


Barvne kartuše za brizgalne tiskalnike HP

Na primeru barvnekartuše HP 351 vam bomo pokazali, kaj točno se skriva v tej kartuši. Na prvipogled sta običajna in XL kartuša videti povsem enako, ločimo ju le po oznakiXL. Ko pa odstranite pokrovček, ugotovite, da ima "XL" kartuša večjegobice, ki vsebujejo tri osnovne barve.Barvne kartuše HP 351 zabrizgalni tiskalnik

Na levi je običajna kartuša s 3,5 ml barve, kar pomeni 1,167 ml za vsako barvo. Nadesni je "XL" kartuša z večjimi gobicami, ki zadržijo 14 ml barve,kar pomeni 4,67 ml vsake barve.
Kaj vam nudi Sloprint?

Na voljo imamo eno velikost kompatibilne barvne kartuše HP 351, ki vsebuje 18 mlbarve. Poimenovali smo jo Kompatibilna kartuša HP 351XL. Prepričani smo, da jezelo dobra izbira, saj jo tudi sami redno uporabljamo.


Pogled v notranjost naše kartuše

S spodnje slike je razvidno, da v kartušo dejansko natočimo 18 ml barve. Gobiceso popolnoma prepojene z barvo.
Naspodnji sliki so gobice dvignjene iz kartuše. Lepo je razvidno, da jekompatibilna kartuša polna barve, v originalni kartuši pa je barva le na dnu.
Nivo polnjenja barvnekartuše HP 351XL in kompatibilne barvne kartuše HP 351

Nevidimo pravega razloga, zakaj so se v HP-ju odločili za večjo gobico v"XL" kartuši, saj lahko 14 ml barve naliješ tudi na gobico običajnihdimenzij.
Smo sepa odločili, da bomo izdelali Super XL kartušo z večjimi gobicami, ki bo lahkovsebovala tudi do 30 ml barve. Tako bomo še bolj okolju prijazni!
Zgornjizapis je nastal, ker je kar nekaj strank mislilo, da bi morala biti barvna"XL" kartuša fizično večja od običajne kartuše, kot so opazili pričrni kartuši. Vendar sta pri barvni kartuši obe izvedbi kartuše fizično enakoveliki.