Kaj narediti, ko tiskalnik ne prepozna tonerja?

Toner ste ravno zamenjali, tiskalnik pa vam sporoča, da je skoraj prazen ali da ga morate zamenjati?


Stranke nas pogosto sprašujejo, kako naj odpravijo to težavo.


V podjetju TonerGiant so pripravili video, v katerem vam predstavljajo kratko rešitev:


 

Vsebina videa


Pozdravljeni, glede na odzive naših strank je ena najpogostejših napak, s katerimi se srečujejo pri tiskalnikih, napaka v zaznavanju tonerjev. Tiskalnik tonerja ne zazna.

Največkrat se s to napako srečamo pri barvnih laserskih tiskalnikih, in to pri vseh tipih tonerjev.

Ko prazen toner zamenjate z novim, se na tiskalniku še vedno lahko pojavljajo sporočila, kot so "toner running low" ali "remove empty cartridge". Vi pa ste pravkar vstavili nov toner.

Vzrok za to težavo se skriva v kratkoročnem spominu tiskalnika. Če želite napako odpraviti, morate ponovno zagnati tiskalnik; tako boste počistili tiskalnikov spomin in tiskanje bo spet potekalo nemoteno. Opisali vam bomo postopek.


Najprej iz tiskalnika odstranite vse tonerje. Odstranite boben. Pri tem konkretnem tiskalniku je boben vgrajen v ta toner. Če je pri vašem tiskalniku boben nameščen ločeno, ga odstranite.

Ugasnite in izključite tiskalnik iz električnega omrežja. Počakajte deset minut.

Ponovno prižgite tiskalnik in počakajte, da zaključi s kalibriranjem. Postopek je zaključen, ko tiskalnik neha rožljati.

Na koncu ponovno vstavite boben in vse tonerje.

 

S tem bi problem moral biti rešen. Če se težava še vedno pojavlja, nam pišite na info@sloprint.si ali izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani www.sloprint.si. Z veseljem vam bomo pomagali. Hvala, ker ste si ogledali video.