Kaj storiti, če tiskalnik ne prepozna kartuše?

Od časa do časa se pa lahko zgodi da naš tiskalnik kompatibilne kartuše ne bo zaznal.

Razlog je vse prej kot v slabi kartuši. Običajno je problem v tiskalniku, saj proizvajalci le teh delajo vse kar je v njihovi moči, da bi tiskalniki sprejeli le originalne kartuše. Seveda se je temu mogoče izogniti.

V primeru nakupa obnovljenih kartuš je potrebno slediti določenim navodilom. Obnovljene kartuše so izdelane z uporabo izvornih navodil in komponent proizvajalca ali včasih tudi s pomočjo tako imenovanega obratnega inženiringa pri katerem se originalna kartuša razstavi in tako se ugotovi kako je sestavljena, ter kakšni so njeni deli - s tem pridobljenim znanjem je mogoče sestaviti kompatibilno kartušo.

Ob nameščanju obnovljene kartuše v tiskalnik je potrebno biti pozoren, da jo vstavite pravilno - to pomeni v isti smeri kot original.

Svojega dobavitelja izberite skrbno.

Trenutno je na slovenskem spletu izredno veliko dobaviteljev kartuš. Eden izmed kvalitetnejših dobaviteljev za kartuše je spletna trgovina www.sloprint.si. Spletna trgovina sloprint.si prodaja reciklirane kartuše, ki so bile obnovljene popolnoma s strani EU strokovnjakov.

Podjetja, ki proizvajajo tiskalnike se trdno trudijo, da bi onemogočila vse prodajalce obnovljenih ali recikliranih kartuš. Ne dajte jim tega zadovoljstva. Tiskajte enako kvalitetno vendar poceni!